Италия и Швейцария не се победиха, завършвайки при резултат 1:1 в пряк дуел за първото място в квалификационна група B за Мондиал 2022. Видмер откри в 11-та минута. Ди Лоренцо изравни към края на първото полвуреме. В последните минути на мача Жоржиньо опропасти усилията на тима си, изпускайки наказателен удар. 

Швейцарците започнаха като по-добрия отбор и заслужено взеха аванс още в 11-та минута. След бърза контраатака Ноа Окафор намери Силван Видмер, който разстреля Донарума с мощен удар от над 20 метра в скобата за 1:0. 

В 21-та минута дойде първият голям шанс за италианците. Николо Барела стреля, а след рикошет Андреа Белоти получи топката на броени метри от вратата, но някак пропусна от много близка дистанция. 

Силният период на "адзурите" бе кратък и защитата им отново трябва да се справя с бързите атаки на Швейцария. Статично положение обаче доведе до изравняване на резултата. След центриране от фал на Инсиние Ди Лоренцо изпревари лошо излезлия Зомер и с глава успя да насочи топката към мрежата.

През втората част италианците взеха тотален контрол над топката, въпреки че головите положения на практика липсваха и пред двете врати. Изглеждаше, че в една или друга степен резултатът устройваше и двата съперника. 

В последните секунди на редовното време домакините пропуснаха златен шанс да решат всичко в групата. Доменико Берарди беше фаулиран в наказателното поле, а съдията отсъди 11-метров наказателен удар след консултация с ВАР. Жоржиньо обаче отново беше грешник за своя тим, след като за втори пореден мач срещу Швейцария той изпусна скъпоценна дузпа. 

Италия - Швейцария 1:1

0:1 - Силван Видмер (11)

1:1 - Ди Лоренцо (36)

Ето и съставите на двата отбора:

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Локатели, Киеза, Белоти, Инсиние;

Швейцария: Зомер, Родригес, Шер, Аканджи, Видмер, Фройлер, Закария, Варгас, Шакири, Щефен, Окафор