Голмайсторът на Барселона - Роберт Левандовски, даде любопитно интервю за „Mundo Deportivo“, в което разкри до кога ще остане при каталунците, говори за Лионел Меси и дали ще играе на следващото Световно първенство през 2026-а година.

Не е тайна, че на „Камп Ноу“ мечтаят да оформят атамното дуо Левандовски – Меси. Според последните информации обаче световният шампион е постигнал договорка за удължаването на договора си с Пари Сен Жермен, което означава, че завръщането му в каталунската столица все повече избледнява. Попитан дали иска да играе с Меси преди да сложи край на кариерата си, Левандовски заяви:

„Искам да играя заедно с Меси преди да се откажа, но това не зависи от мен. Виждаме как сега той играе повече като плеймейкър, може би вкарва по-малко голове и подава повече, въпреки че продължава да вкарва. В сравнение с преди сега той е футболист, с който всеки нападател би мечтал да играе“.

На въпрос дали Меси ивече си е гарантирал „Златната топка“, полякът отговори категорично:

„Разбира се. Вероятно има още един играч, който играе за същия клуб, но има само една Световна купа, която определя кой ще я спечели този сезон и Лео е фаворит заради това, което постигна. Сега може да се наслаждава на успеха“.

Левандовски говори и за целите на Барселона до края на сезона:

„Надявам се да спечелим трофеи. В Европа първо трябва да мислим за Манчестър Юнайтед, което ще бъде тежък сблъсък. Знаем, че допуснахме грешки в Шампионската лига срещу Байерн и Интер и сега трябва да мислим какво трябва да подобрим. В първенството сме лидери, но следващите три мача ще бъдат много важни“.

Нападателят обаче ще пропусне следващите три срещи на каталунците, тъй като е наказан. Полякът сподели още, че желанието му за игра все още е много силно и е мотивиран да продължава да вкарва голове.

„Спомням си, когато бях на 20-21 години, и се подготвях за кариера, която да продължи не докато съм на 33 или 34, а докато съм на 37 години. Винаги зависи от това колко искаш да играеш. Не исках да зависи от физическото ми състояние и затова работих върху това. Да вкарам 30 гола в първия ми сезон би било страхотно. Това е нещо, което може да се случи. Сега имам три мача по-малко, но пък мога да се подготвя по-добре за остатъка от сезона“, каза още Левандовски.

Той намекна и, че може да играе и на следващото Световно първенство, което е през 2026-а година. Тогава полякът ще е на 37 години. На изминалия Мондиал в Катар той реализира първото си попадение на подобен форум, а Полша достигна до 1/8-финалите, където бяха победени от Франция.

„Знам, че ще бъда готов, ако искам да бъда там, но сега е прекалено рано за подобно решение. Не зависи от физическото ми състояние, а от други обстоятелства. Има три години и половина, а това е доста. Сега съм концентриран върху Евро 2024“, заяви Левандовски.

34-годишният бивш нападател на Байерн Мюнхен продължи своята отлична форма и в новия си отбор. Левандовски се надява да добави още отличия към своята колекция от трофеи по време на престоя си в Каталуния. Полякът има 18 гола в 19 мача този сезон. Само Ерлинг Халанд от Манчестър Сити (24) и Килиан Мбапе от ПСЖ (19) са отбелязали повече от играчите от петте най-добри европейски футболни първенства.

„Ще остана в Барселона, докато съм здрав и жаден за титли. Трябва да имаме манталитет на шампион“, каза той.

Барселона подновява кампанията си в Ла Лига с мачове срещу Еспаньол и Атлетико Мадрид, както и срещу третодивизионния Интерсити в турнира за Купата на Краля.