Лионел Меси е готов да шокира цяла Аржентина, а по този начин ще направи един от собствениците на новия си клуб Интер Маями - Дейвид Бекъм, много щастлив. The Mirror твърди в неделя, че Световният шампион е готов да се оттегли на националния отбор, за да се концентрира върху новата глава от кариерата си в Америка, където Бекъм е съсобственик заедно с мажоритарните акционери Хорхе и Хосе Мас.

Но Меси, който в събота отпразнува 36-ия си рожден ден, планира само временна раздяла с „гаучосите“. Смята се, че бившата звезда на Барселона, който наскоро напусна Пари Сен Жермен, е обявил на селекционера на Аржентина - Лионел Скалони, че в идеалния случай би искал една година почивка от задълженията си в националния отбор, докато той и семейството му се установят в САЩ.

Това е тежък удар за Скалони и трябва да бъде ратифицирано от аржентинската футболна федерация, преди да може да бъде постигнато споразумение с Меси. Но статутът на седемкратния носител на „Златната топка“ в родината му ще направи, така че шефовете на аржентинския футбол и Скалони да приемат молбата на нападателя, допълва изданието.

Смята се, че Меси и семейството му - съпругата му Антонела Рокуцо и синовете им Тиаго, Матео и Чиро, вече са огледали къщи в Маями, след като Лео се съгласи да заиграе в МЛС. След като взе решение да приключи с футбола в Европа за първи път, откакто се присъедини към Барселона като 13-годишен през февруари 2001-а година, Меси иска да приеме живота в САЩ сериозно. Той вярва, че оттеглянето от международния футбол за около година ще позволи на него и семейството му да се приспособят към новата си среда на професионално и лично ниво.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Тези, които най-добре познават Меси, казват, че семейството му е наравно с футболната му кариера и вървят ръка за ръка. Смята се, че нападателят иска да продължи международната си кариера и все още има шанс да играе за Аржентина на Световното първенство през 2026-а година, което ще се проведе в САЩ, Мексико и Канада.