Световният шампион Аржентина постигна нова победа в третия си мач от квалификациите за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. Рано в петък сутрин „гаучосите“ излъгаха Парагвай с минималното 1:0 на „Монументал“ в Буенос Айрес, като единственото попадение реализира Николас Отаменди още в третата минута.

Аржентина е лидер в класирането с 9 точки и голова разлика 5:0. Парагвай пък е само с 1 точка след три изиграни мача и е един от двата отбора без отбелязано попадение до момента. В следващия кръг „гаучосите“ гостуват на Перу, докато Парагвай приема Боливия.

Снимки: Gulliver/GettyImages
70 снимки

Голямата звезда Лионел Меси беше оставен на пейката за началото на двубоя, след като доскоро се възстановяваше от контузия . Той се появи на терена малко след началото на второто полувреме и на два пъти уцели гредите.

„Гаучосите“ бързо-бързо поведоха в резултата, което се случи още в третата минута, когато Родриго Де Пол центрира от корнер и капитанът Николас Отаменди от воле прати топката в мрежата. Опитният защитник беше оставен непокрит и наказа грешката на парагвайската защита.

Аржентина продължи да атакува и две минути преди края на първата част Де Пол стреля силно и нацели дясната греда.

След почивката гостите тръгнаха в по-предни позиции, като Рамон Соса имаше отлична възможност да изравни, но стреля встрани от целта след скоростна атака, изнанадала защитата на Аржентина.

Меси се появи на терена в 54-ата минута вместо Хулиан Алварес. Всяка атака на домакините преминаваше през седемкратния носител на „Златната топка“. В 68-ата минута Де Пол отново беше близо до гола, но Карлос Мигел се намеси добре.

Меси можеше да вкара попадение директно от корнер, но вратарят на Парагвай докосна топката достатъчно, за да я отклони в напречната греда. В 85-ата минута Лаутаро Мартинес напомни за себе си, като технично се освободи в наказателното поле и стреля, но над вратата. Малко след това Нико Гонсалес получи пас от Меси и отправи удар по диагонала, но вратарят на гостите отново спаси.

В добавеното време Меси си спечели нарушение на границата на наказателното поле и технично завъртя топката, но и този път гредата помогна на гостите.