Калвин Филипс разкри, че е получил съобщение с пожелание за късмет от Андреа Пирло във вечерта преди загубата на Англия от Италия във финала на UEFA EURO 2020. Полузащитникът на Лийдс е познат с прозвището „Йоркшърския Пирло“ заради стила си на игра, сравняван с този на световния шампион.

Говорейки през август, Пирло заяви пред The Athletic: „В Англия никога не е имало такъв играч. Имало е страхотни полузащитници през годините с различни качества – има момче в Лийдс, който е плеймейкър“. Филипс се завърна за Англия при убедителната победа над Албания с 5:0 в петък вечер, която доближи „Трите лъва“ на точка от класиране за Мондиала в Катар.

25-годишният футболист бе пропуснал срещите от октомврийския цикъл поради контузия, след като стартира като титуляр във всички мачове на Англия в похода към финала на Европейското първенство. Сега, преди последния мач на тима от група I в Сан Марино, Филипс разкри за пожеланието на Пирло, който стана световен шампион със „Скуадрата“ през 2006, преди поражението от италианците на финала след изпълнение на дузпи.

„Винаги е приятно да получиш признание от някои невероятни играчи. Във вечерта преди финала Джак Харисън, който играеше с него в Ню Йорк Сити, ми изпрати видео на Пирло. В него той казваше „късмет във финала, и че ми пожелава всичко най-добро“, така че това беше много приятно. Очаквах да каже нещо за Италия, но той ми пожела късмет, за което заслужава пълно уважение. Получих видеото и реакцията ми беше „О, Боже“. Никога не съм го срещал, а бих искал, ако трябва да съм честен. Виждал съм, че е много готин човек, но съм чувал, че е и такъв като човек. Когато някой от отсрещния отбор ти пожелае късмет, особено играч като него, чувството винаги е страхотно“, сподели Филипс.