Лийдс и Лестър завършиха наравно 1:1 в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за двата тима бяха отбелязани в рамките на две минути, а своите имена на таблото записаха Рафиня (26’) за домакините и Харви Барнс (28’) за гостите. 

Лийдс започна по-активно срещата и изглеждаше много по-опасен от своя противник. В крайна сметка резултатът бе открит от 27-ата минута след страхотно изпълнение на фал от страна на Рафиня, който стреля в десния ъгъл на Шмайхел, а датчанинът не се намеси добре.

Преднината на йоркширци обаче трая по-малко от минута - веднага след изпълнението на начален удар топката бе пратена към Харви Барнс вляво и той с много точно насочен удар в левия ъгъл изравни, а Мелие само видя как топката влетява в мрежата му за 1:1.

След почивката нещата на терена не се промениха особено и играчите на Марсело Биелса отново държаха изцяло инициативата в свои ръце, но пропуските пред Каспър Шмайхел се редяха един след друг.

Обратно на логиката до гол достигнаха “лисиците” в 67-ата минута след изпълнение на корнер, когато топката достигна до Адемола Луукман, но след преглед с ВАР той бе отменен поради засада. Малко по-късно и Юри Тилеманс можеше да се възползва от грешка в отбраната на домакините, но Мелие се намеси добре и спаси.

С тази точка Лийдс събра 11 и заема 15-ото място в класирането, но е опасно близо до зоната на изпадащите. Лестър е 12-и с 15 точки.