Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик заяви, че е доволен от представянето на тима при победата над Лихтенщайн с 9:0 в среща от група "J" на световните квалификации.

"Много сме доволни. Целта ни бе да дадем на Йоахим Льов подобаващо изпращане и мисля, че отборът успя да го направи", каза Флик след мача във Волфсбург.

"Атмосферата беше страхотна. Така беше и в предишните ни домакински мачове. Мисля, че се получи чудесен синхрон между отбора и феновете. Опитахме се да демонстрираме атрактивен футбол и можехме да реализираме повече попадения. Мачът с Лихтенщайн бе още една стъпка по нашия път. Искаме да продължим да се развиваме като отбор, да извличаме поуки от всяка среща, която играем. Още в двете тренировки, които проведохме преди двубоя, видях старанието на играчите да приложат нещата, върху които работим", коментира селекционерът.

Попитан за представянето на Лерой Сане, който вкара два гола срещу Лихтенщайн, Ханзи Флик заяви, че напредъкът му в последните седмици е видим.

БГНЕС
42 снимки

"Той показва, че е невероятен футболист. Прави всичко да изглежда по-лесно. Това, което наистина харесвам в него е желанието му да гони топката и да пресира противника. Определено се представя много добре в последните няколко седмици", заяви германският специалист.

По повод състоянието на Леон Горецка, Флик коментира, че очаква той да пътува с отбора за Армения, където на 14 ноември Германия ще играе нов мач от световните квалификации.

"Леон е много важен играч за нас. Той можеше да продължи и след почивката, но не искахме да рискуваме", обясни Флик смяната на футболиста на Байерн Мюнхен.

Селекционерът увери още, че отборът бързо се е справил с проблемите с карантинирани играчи заради случая на положителен тест за коронавирус.

"Вече нямаме търпение за мача с Армения, който е последен за нас през 2021 година", добави Ханзи Флик.