Националът на Уелс - Гарет Бейл заяви, че се чувства отлично в новия си американски клуб ФК Лос Анджелис, с който подписа през лятото. Голямата цел на Бейл е да бъде в максимално добра форма за първия двубой на Уелс на Мондиал 2022 срещу отбора на САЩ през ноември. Това ще бъде първи мач за страната на Световно първенство от 1958 насам и според Гарет Бейл, върхът в кариерата му.
 
„Не мога да искам повече. Тук ме накараха да се чувствам като у дома си от  самото начало. Получавам много положителна енергия и се надявам това ще ми донесе допълнителна увереност преди мачовете с Уелс“, коментира футболистът. Той бе титуляр в два от последните шест двубоя на ФК Лос Анджелис, като в първите  пет срещи от американската Мейджър лийг сокър влизаше в игра от резервната скамейка. Бейл все още няма пълни 90 минути за новия си отбор, но се очаква това да се случи в плейофите на местното първенство.
 
„Всеки футболист ще ви каже, че игровото време и здравословното състояние са най-важното нещо“, добави той.
 
Селекционерът на националния отбор на Уелс Роб Пейдж все още не е сигурен колко ще може да използва Гарет Бейл в предстоящите мачове от Лигата на нациите срещу Белгия и Полша. 
 
„Вижда се, че трансферът във ФК Лос Анджелис беше правилното нещо за Бейл. Той и преди се е включвал в националния тим без да е играл толкова много на клубно ниво. Колкото и минути да можем да го използваме, ще е от полза“, заяви Пейдж.
 
Гарет Бейл пък разкри, че предстоящия сблъсък между Уелс и САЩ често се споменава в съблекалнята на ФК Лос Анджелис. 
 
„Шегуваме се по темата от време на време. Когато мачът дойде, знаем, че ще бъде много трудно и за двата отбора“, добави Бейл.