Централният защитник на мексиканския национален отбор Ектор Морено заяви, че първият мач от Световното първенство срещу Полша е ключов за преодоляване на груповата фаза и класирането за осминафиналите.

Бранителят се надява отборът да опровергае скептично настроените фенове в страната след загубата от Швеция с 1:2 в контрола вчера. Мексиканците откриват кампанията срещу Полша, след което ще срещнат Аржентина и Саудитска Арабия в група С.

"Виждам мача срещу Полша като ключов, не защото Аржентина е най-добрият отбор в групата или Саудитска Арабия е най-слабият, а просто защото това е първи мач и спечелването на първите три точки от групата дава шанс за класиране", каза Морено пред мексиканската телевизия TUDN.

"Имало е ситуации, в които се класираш с четири точки. Това би било страхотна стъпка към класиране за следващата фаза, това е важен мач, да се надяваме, че ще успеем."

Морено добави, че Полша ще бъде опасна, защото има много талантливи играчи начело с нападателя Роберт Левандовски, който е в страхотна форма преди вероятно последното му Световно първенство.

"Те са много талантлив съперник, ние сме склонни да говорим само за Левандовски, защото той е звездата, но те са много завършен отбор с играчи, които играят в големи лиги и отбори", добави бранителят.