Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви твърдо, че бившата звезда на „партенопеите“ Жоржиньо „не е дузпаджия“, след поредния му пропуск за „адзурите“ снощи.
Италия направи равенство 1:1 с Швейцария в Рим и по този начин се принуди да играе жизненоважен мач срещу Северна Ирландия след няколко дни.

Халфът на Челси, който пропусна дузпа в първия мач срещу Швейцария от квалификациите, получи нова възможност в 90-ата минута. Роденият в Бразилия полузащитник прати топката високо над гредата, с което пропусна да донесе победа на настоящия европейски шампион и Де Лаурентис реши да даде своя коментар за изпълнението на своя бивш играч в Неапол.

„Щеше да е далеч по-добре, ако Инсиние беше на терена и той беше стрелял. Жоржиньо не е дузпаджия“, заяви собственикът на Наполи.


Жоржиньо пропусна дузпа срещу Англия на финала на UEFA EURO 2020, а също така пропусна и още два удара от бялата точка по време на квалификациите за Световното първенство.

Късно снощи Силван Видмер откри резултата на „Олимпико“, преди крайният защитник на Наполи Джовани Ди Лоренцо да изравни още през първото полувреме.

„Това не е първият гол, който вкарва“, пък отговори Де Лаурентис, когато бе попитан дали е щастлив от гола на играча на Наполи с екипа на „Скуадра адзура“.