Уругвай победи Бразилия с 2:0 у дома в мач от 4-ия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Успеха на домакините донесоха Дарвин Нунес (42) и Улисес де ла Крус (77). "Селесао" остана със 7 точки след поражението, колкото събраха и "урусите" след успеха си. 

Поражението в Монтевидео сложи край на рекордната серия на Бразилия от 37 поредни мача без загуба в световни квалификации. Тимът имаше 28 победи и 9 равенства преди да отстъпи на "Сентенарио" на Уругвай, за който това беше първа победа над "кариоките" от 2001 година. 

През първото полувреме положения пред една от двете врати почти липсваха. До 40-ата минута дори нямаше удари. "Ла Селесте" откри с първия си точен изстрел към вратата на Едерсон. Максимилиано Араухо проби отляво и центрира, а Дарвин Нунес засече топката с летящ плонж за 1:0. 

Секунди преди почивката проблемите за Бразилия станаха още по-сериозни. Неймат стъпи накриво и се хвана за коляното. Офанзивният халф видимо изпитваше болка и беше изнесен на носилка от терена, като не сдържа и сълзите си. 

В началото на втората част Родриго Гоеш удари греда от пряк свободен удар, а Винисиус пропусна на два пъти от удобни позиции. 

В 77-ата минута Уругвай стигна до втори гол. Нунес се пребори с двама защитници на гостите до самата аутлиния и продължи към Улисес де ла Крус, който нямаше как да сбърка за крайното 2:0.