Ръководството на Реал Мадрид в момента умува над възможността да осъществи малко очакван трансфер. В центъра на вниманието попада младият защитник на Ливърпул Джо Гомес, твърди испанското издание „Диарио Гол“.

Медията твърди доста убедено, че интересът на европейския клубен шампион е продиктуван главно заради наставника Зинедин Зидан. Френският специалист бил голям фен на 19-годишния Гомес, който го е впечатлил, макар дотук да няма много мачове през сезона. Бившият играч на Чарлтън има само 3 мача през настоящата кампания, като всичките бяха в турнира за ФА Къп, от който Ливърпул вече отпадна. През миналия сезон Гомес получи много тежка контузия в коляното и пропусна доста мачове. Той пострада през октомври 2015 година, когато увреди кръстни връзки, а сега има трудности да се пребори за място в състава.

Джо Гомес преподписа за дълго с Ливърпул

„Диарио Гол“ твърди, че през лятото Реал ще направи солидна чистка в отбранителния си вал и ще започне процес по подмладяване. Изданието посочва, че фигури като Серхио Рамос и Пепе могат да бъдат продадени, а Зидан е склонен да поеме риск с привличането на Гомес.

Интересно е да се отбележи, че младият англичанин преподписа с Ливърпул в края на януари.