Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че цени много високо качествата на младия защитник Джо Гомес. Германският специалист заяви, че 19-годишният футболист го чака страхотно бъдеще в клуба.

Англичанинът прекара последните 12 месеца извън терените, след като още в началото на миналия сезон увреди сериозно връзки в коляното, а по късно получи проблем и усложнения в ахилесовото сухожилие. Гомес струваше на Ливърпул само 2 милиона паунда през 2015 година, а предишният треньор Брендън Роджърс започна да залага на него веднага.

Едва миналата седмица Джо Гомес започна да тренира с първия отбор, а Клоп има големи очаквания за него. „Не искам да поставям Джо под голямо напрежение и знам, че след цяла година извън игра сега се нуждае от много повече време, за да достигне нивото на пълна интеграция в състава. Той обаче е толкова млад и му предстои дълга кариера, затова няма нужда да бързаме“, коментира Клоп.

„Искаме от него да се концентрира върху това да се приведе във форма и да си върне остротата. Ще се погрижим за него, защото вярваме, че този играч може да бъде специален и да се наслади на страхотно бъдеще в Ливърпул. Вярваме, че той има всички качества да се превърне в топ играч за нашия тим. По тази причина търпението е решаващо и Джо ще го получи от всички нас“, добави германецът.