Острието на Валенсия Симоне Дзадза е на часове разстояние от това официално да стане ново попълнение за Милан. В Италия броят сделката за сигурна, докато в същото време „росонерите” ще отпратят Никола Калинич.

Вчера се появиха първите новини за преговорите между „росонерите” и Валенсия. Проблемът за италианците е, че трябва възможно най-скоро да разкарат Калинич, за когото още към края на миналия сезон се появиха информации, че няма да попада в плановете за бъдещето.

Според „Гадзета дело спорт” 30-годишният хърватин почти сигурно преминава в Атлетико Мадрид под наем с опция за откупуване, която ще се превърне в задължение за покупка, ако футболистът изиграе определен брой срещи. Именно върху тази част от споразумението испанци и италианци все още не могат да стигнат до консенсус.

Раздялата с Калинич ще освободи нужните финанси, за да се поеме потенциалното възнаграждение на Дзадза. Твърди се, че преминалият през Ювентус футболист ще парафира срещу годишна заплата от 2,5 милиона евро. Валенсия пък е съгласен да го преотстъпи до края на сезон 2018/2019, когато за Милан ще възникне задължение за покупка срещу 20 милиона евро.

Публична тайна е, че Дзадза е фен на Милан още от най-ранна детска възраст.

Още по темата:

Официално: Милан обжалва експулсията от Лига Европа

Атлетико Мадрид иска хърватски национал под наем

Милан потвърди два трансфера