Футболистът на Ювентус Пол Погба се интересува само от евентуален трансфер в Барселона и не е склонен да продължи кариерата си в Реал Мадрид, твърди „Sport Mediaset“.

Според информацията Реал Мадрид не е опция пред французина, чието желание е да играе редом до Лионел Меси.

Изданието припомня, че през миналото лято Барселона отправи оферта на Ювентус на стойност около 100 милиона евро за Погба, но „бианконерите“ я отхвърлиха. Спортният директор на каталунците Ариедо Брайда водеше интензивни преговори с генералния директно на „старата госпожа“ Джузепе Марота, но двата клуба не успяха да постигнат споразумение.

„Погба не се интересува от желанието на Реал Мадрид да го привлече. Пол вече е направил своя избор и той е Каталуня. Погба единствено се интересува от това да заиграе в Барселона редом до Лионел Меси“, пише журналистът Пауло Баргиджа

22-годишният френски национал има договор с шампиона на италия до юни 2019 година и наскоро сподели, че е щастлив от живота си в Торино. Въпреки това обаче почти всяко лято бившият играч на Манчестър Юнайтед е свързван с трансфер далеч от „старата госпожа“ и изглежда този сценарий може и да се реализира.

Въпреки това трансферът няма да е никак лесен за „блаугранас“, тъй като Юве иска около 100 милиона евро за лидера си. Друг проблем потенциално може да бъде заплатата, която Погба ще поиска, особено в миг когато Неймар, Луис Суарес и Серхио Бускетс преговарят за нови договори. Ако Погба дойде и получи по-високо възнаграждение от някого измежду лидерите в съблекалнята, последните може да пожелаят ново увеличение в парите си и така да се стигне до по-сериозни проблеми.