Испанските медии доста усилено раздухват, тезата, че звездата на Ювентус Пол Погба иска да премине в Барселона след края на сезона.

22-годишният френски национал има договор с шампиона на италия до юни 2019 година и наскоро сподели, че е щастлив от живота си в Торино. Въпреки това обаче почти всяко лято бившият играч на Манчестър Юнайтед е свързван с трансфер далеч от „старата госпожа“ и изглежда този сценарий може и да се реализира.

Вестник „Мундо Депортиво“ поддържа гледището, че агентът на опорния халф – Мино Райола вече работи усилено, за да удолетвори желанието на клиента си. Най-вероятно сделката ще стане факт след края на Евро 2016.

Изданието твърди, че Барса е предпочитаният от Погба вариант и настоява, че тъмнокожият плеймейкър е споделил това със звездата на каталунците Лионел Меси на церемонията по връчването на Златната топка.

Ако се вярва на испанските медии, французинът тотално изключва възможността да се върне в английската Висша лига, а в същото време не е много убеден в проекта на Пари Сен Жермен, който отдавна не крие амбициите си спрямо него.

Въпреки това трансферът няма да е никак лесен за „блаугранас“, тъй като Юве иска около 100 милиона евро за лидера си. Друг проблем потенциално може да бъде заплатата, която Погба ще поиска, особено в миг когато Неймар, Луис Суарес и Серхио Бускетс преговарят за нови договори. Ако Погба дойде и получи по-високо възнаграждение от някого измежду лидерите в съблекалнята, последните може да пожелаят ново увеличение в парите си и така да се стигне до по-сериозни проблеми.