Полузащитникът на Реал Мадрид Лука Модрич призна, че в съблекалнята е имало залози във връзка с това дали Кристиано Роналдо ще напусне клуба. Хърватският национал сподели, че всичко е започнало след появата на слуховете, че петкратният носител на „Златната топка“ ще напусне „Бернабеу“, като нагласите на всички съотборници на португалеца били, че ще продължи да носи екипа на „белите“.

В крайна сметка, се случи точно обратното и Роналдо напусна действащия европейски клубен шампион. Най-успешният реализатор в историята на Кралския клуб (451 гола) пое към Ювентус, а в касата на испанския гранд постъпиха 117 милиона евро.

Кристиано Роналдо и Лука Модрич

източник: Gulliver/Getty Images

„Не очаквах раздялата нито със Зинедин Зидан, нито с Кристиано Роандло. Когато се появиха слуховете за Роналдо, в съблекалнята правехме залози по темата и бяхме сигурни, че Роналдо ще остане. Но все пак, всеки прави своя избор в живота“, разкри Модрич.

Капитанът на „шахматистите“, които играха финал на Мондиала в Русия и загубиха от Франция бе провъзгласен за Най-добър играч на ФИФА за 2018 година. Сега халфът е считан за основен фаворит и за „Златната топка“.

„Истината е, че не обичам много да говоря по този начин и няма как да кажа: „Да, аз заслужавам тази награда“. За мен е важно да съм такъв, какъвто бях в изминалите месеци. Няма спор, че 2018 година бе най-добрата в кариерата ми, а моята цел е да запазя този ритъм. Но не мога да си позволя да кажа: „Аз трябва да спечеля“. Има експерти, които гласуват и всичко е в техните ръце“, коментира Модрич.

Модрич: За мен бе чест да бъда част от отбора на Зидан

Азар: Дайте "Златната топка" на Модрич