Крилото на Фиорентина Федерико Бернардески ще напусне клуба си само ако получи предложение от Интер или Челси. Юношата на „виолетовите“ няма никакво намерение да преминава в омразния за всички флорентинци Ювентус, пише вестник „Гадзето дело спорт“.

„Десетката“ на Фиорентина в момента обмисля предложението за нов договор, което му отправиха от клуба. Офертата е за годишна заплата от 2,7 милиона евро, като в него няма да фигурира освобождаваща клауза, каквато поначало шефовете искаха да вкарат.

Бернардески отказа нов договор с Фиорентина

Проблемът за флорентинци се крие в това, че Челси изкушава 23-годишния техничар с двойно по-голямо възнаграждение. Освен това там той ще има шанса да работи с бившия селекционер на Италия Антонио Конте, който винаги му пращаше повиквателни.

Интер е другият голям кандидат за подписа на Бернардески, като иска освен него да купи и друг от хитовете в Серия А – голмайстора на Сасуоло Доменико Берарди. Целта на „нерадзурите“ е да изградят сплав от италиански футболисти.

Фиорентина специално отрече за сделка с Интер

Самият Бернардески не смята да тръгва на война с феновете на Фиорентина, като приема офертата на Ювентус предвид жестоката омраза между тифозите на двата клуба. Така Интер и Челси остават единствените му реални опции, ако той все пак отхвърли офертата за нов договор.