Ръководството на Фиорентина предприе нехарактерен ход и пусна официална декларация, с която отрече информациите за договорка с Интер относно продажбата на Федерико Бернардески. „Виолетовите“ заявиха, че имат твърди уверения от футболиста, че той желае да продължи своето развитие на „Артемио Франки“.

Въпреки посредствения сезон на флорентинци, 23-годишният италиански национал започва да блести по-ярко и по-ярко, а това, естествено, привлича вниманието на водещите европейски клубове. От известно време клубът и играча са в преговори за нов договор, в който ще фигурира и тлъста освобождаваща клауза.

Фиорентина бетонира Бернардески с клауза за 70 милиона

В последните дни журналистът Масимо Капути написа, че вече има предварително споразумение между Фиорентина и Интер, което праща Бернардески на „Джузепе Меаца“ срещу сумата от 40 милиона евро.

„Фиорентина решително и официално отрича продължаващите уверения на журналиста Масимо Капути по отношение предполагаемо споразумение между „виолетовия“ клуб и Интер за продажбата на Федерико Бернардески. Клубът счита тези твърдения за напълно безпочвени и нямащи никаква връзка с реалността“, написаха флорентинци.

Бернардески се врече във вярност на Фиорентина

„Освен това искаме да подчертаем, че футболистът Федерико Бернардески винаги е показвал своята голяма привързаност към нашите цветове и, както всички във Фиорентина могат да потвърдят, намерението ни е развитието на Федерико да продължи с нашия екип. Клубът приканва Капути и всеки друг да не разпространява фалшиви информации по тази тема“, завършиха от Фиорентина.