Новият наставник на Ница Патрик Виейра за втори път в рамките на няколко дни публично изрази колко много е разочарован от поведението на Марио Балотели. На треньора определено не му се нрави начина, по който Супер Марио се опитва да си издейства трансфер в Олимпик Марсилия.

В момента договорният статут на 27-годишния играч е неясен. Някои източници твърдят, че контрактът му с „орлите” на пракитка е изтекъл, но пък клубът трябва да получи плащане от 10 милиона евро, дължимо от следващия тим на италианския национал. Според други информации Ница е упражнил опция за удължаване на споразумението с още 12 месеца. Каквато и да е истината, неоспорим факт си остава, че Супер Марио не се яви за началото на лятната подготовка в Ница.

„Изненадан съм  и, да, също така разочарован”, сподели Виейра. „Марио изкара 2 много добри години в Ница и е жалко да приключи по такъв начин. Ако даден играч иска да напусне, това е негов избор, но е важно да дойде, да бъде тук и да уважи договора си, а после да остави двата клуба да преговарят и финализират сделката.”

„Имаме няколко футболисти в подобна ситуация, но те се явиха за тренировки и чакат всичко да приключи. Играчите имат правото на избор да отидат в определени клубве, приемаме този факт. Така е във футбола. Във всеки случай Ница трябва да излезе с достойнство от тази ситуация и да получи това, което заслужава”, каза Виейра.