Ситуацията около Марио Балотели е на крачка от това да се превърне в голямата драма на лятото. Доскорошният клуб на нападателя – Ница е безкрайно разочарован от поведението на италианския национал, който днес се появи в Марсилия, за да се подложи на медицински прегледи с местния Олимпик.  Според „орлите” 27-годишният играч е действал без знанието и разрешението им, поради което те са в пълното право да се противопоставят на евентуална сделка.

Проблемът произтича от неяснотата около договорния статут на острието. Според едни източници споразумението между Ница и Балотели технически е изтекло на 1 юли, но пък следващият клуб на тарана дължи плащане от 10 милиона евро на французите. Други информации сочат, че Ница е разполагал с опция да удължи контракта до лятото на 2019-а и се е възползвал. По тази причина наскоро треньорът на „орлите” Патрик Виейра се възмути от поведението на Супер  Марио, който не се яви за началото на подготовката.

Очакваше се днес Балотели да подпише за 2 години с Олимпик Марсилия, след като беше изловен на тренировъчната база на „финикийците”. RMC докладва, че в Ница са бесни от своеволията на футболиста, когото считат за свой. Много е вероятно клубното ръководство да не се задоволи само с глоби, а дори да блокира трансфера.

Още по темата:

Марсилия прави Супер Марио най-скъпоплатеният в своята история?

Балотели се яви пред Олимпик Марсилия