Наставникът на Фиорентина Стефано Пиоли продължа, че иска да работи с високо ценения си млад футболист Федерико Киеза, който представлява интерес за не един и два европейски гранда. В същото време специалистът бе достатъчно откровен да признае, че няма как да повлия по какъвто и да е начин върху бъдещето на играча, когато „се достигнат определени суми”.

20-годишният играч направи повече от добър сезон 2017/2018 с екипа на „виолетовите”, които до последно бяха в битката за европейските квоти в Серия А. В Италия упорито се говори, че в офиса на Фиорентина вече са налице оферти от Наполи и Ювентус, всяка от които надхвърля 50 милиона евро. Разбира се, намесата на чуждестранни играчи също е вероятна.

„Смятам, че в момента Киеза е най-добрият млад играч в Италия. Това е крайно очевидно. Той го доказа и с екипа на националния отбор”, коментира Пиоли.

„Ще ми се да го видя отново при нас за началото на предсезонната подготовка, защото целта пред Фиорентина е да подобри своя отбор. Ние, треньорите не управляваме трансферната стратегия, така че нещата не зависят от мен, а и става трудно да се взимат решения, когато се достигнат определени суми. Въпреки това приоритетът е да направим отбора по-добър.”

„Имахме „нулевата година”, в която да поставим основите и да опитаме да се съревноваваме с по-силни от нас отбори, докато разчитаме на собствените си идеи, страст и отдаденост”, добави Пиоли.

Още по темата:

Ливърпул подпитва за топ италиански талант, научи и цена

Младият диамант на Фиорентина се котира от 60 милиона нагоре