Ръководството на Фиорентина може и да обяви изгряващата си звезда Федерико Киеза за непродаваем, но е склонно да размисли само при едно отношение – ако офертата надвишава 60 милиона евро.

20-годишното крило, син на легендата на „виолетовите” Енрико Киеза, изпрати впечатляващ сезон 2017/2018 в Серия А. Освен всичко друго младокът се понрави с изявите си в последните контроли на италианския национален отбор.

От доста време се мълви, че Наполи много яростно опитва да се домогне до подписа на таланта. Според вестник „Ла Република” Фиорентина е отхвърлил предложение на неаполитанците за 50 милиона евро.

Действително желанието на флорентинци е да запазят Киеза в редиците си и все пак има цена, която би променила всичко. Като се има предвид, че Интер също преследва младока, сумата от 60 милиона евро би донесла сериозен приход в клубната каса.

Ако се стигне до сделка при подобна кота, Федерико Киеза би счупил съвсем пресния рекорд за най-скъп изходящ трансфер на „виолетовите”. До момента върховото постижение принадлежи на Федерико Бернардески, друг юноша на флорентинци, който бе продаден на Ювентус срещу  40 милиона евро през лятото на 2017-а.

Още по темата:

Киеза разби всички мечти на мераклиите

Ливърпул подпитва за топ италиански талант, научи и цена