Наставникът на Еспаньол Серхио Гонзалес е наясно, че най-вероятно ще се лиши от услугите на своя титулярен страж Кико Касия.

Към 28-годишния играч има сериозен интерес от Реал Мадрид, който притежава половината от правата му. Засега клубът от Каталуня устоява на натиска да продаде стража, тъй като мадридчани се опитват да минат прекалено тънко. Между двете страни има споразумение, което позволява на Реал да откупи напълно правата на футболиста срещу 10 милиона евро. Дотук обаче най-високата оферта на „лос бланкос“ бе 4 милиона.

За Серхио Гонзалес е ясно, че рано или късно „белия балет“ ще постигне целта си. Той обаче намери сили да похвали Касия за реакцията му предвид настоящата ситуация. „Кико е професионалист. Той работи и не ме е молил да спре тренировки“, каза специалистът.

„Касия посреща всичко с чувство за хумор. Друг на негово място би опитал да форсира трансфера си, но не и той. Той уважава ценностите и е безценен за нас.“

„За Кико да отиде в Реал е уникална възможност. Той не може да каже „не“. Това е шанс, който трябва да грабнеш със затворени очи. Все пак отиваш в отбора, който е номер едно“, добави наставникът на Еспаньол.