Легендата на Барселона Шави Ернандес сподели мнението си за раздялата на друга легенда - Икер Касияс, но с големия съперник на каталунците Реал Мадрид. След редица скандали и недомлъвки, както и лошо отношение от страна на ръководството, вратарят напусна в посока Порто. 

Касияс имаше договор за още две години с "белите", но в крайна сметка се стигна до раздяла по взаимно съгласие, въпреки желанието на стража да остане. Според Шави, който дълги години беше съотборник с Икер в националния отбор на Испания, отношението към него е било доста лошо. 

Самият той напусна Барселона това лято, за да играе в Катар. Но изпращането му беше като на истинска легенда, докато Касияс получи само една пресконференция и няколко снимки в Залата на славата на Реал. 

"Начинът, по който Икер си тръгна, оставя лош вкус в устата. Някак си не е зряло да се разделяме по такъв начин с най-заслужилите испански спортисти. Сигурен съм, че той ще получи много повече признание в Португалия от феновете на Порто."

"Като съм го виждал напоследък, Касияс беше натоварен, не се радваше така, както беше преди. Виждах огорчението в очите му. Не може да се отнасят така с една легенда, която е донесла толкова щастие на феновете на тима си, а и на цялата страна", сподели Шави пред вестник "Ла Вангуардия".