Спортинг Лисабон планира да подаде жалба до ФИФА с финансови претенции в размер на 100 милиона евро към Атлетико Мадрид относно трансфера на Желсон Мартинш, съобщава „A Bola“.

Мартинш поиска прекратяване на договора му със Спортинг Лисабон на 11 юни след инцидента с феновете на португалския отбор, който се случи няколко дни по-рано.

След това Мартинш започна да води преговори с Атлетико Мадрид и бързо успя да постигне споразумение относно своите условия.

От Атлетико Мадрид се опитаха да се договорят със Спортинг Лисабон относно трансфера на футболиста.

 Испанският клуб предложи 15 милиона евро, плюс 10 милиона евро бонуси за португалския национал, но от Спортинг не приеха офертата. В сделката трябваше да бъдат включени още вратаря Андре Морейра и Лусиано Вието.

От Атлетико Мадрид вдигнаха своята оферта на 22 милиона евро, плюс 10 милиона евро бонуси, но и това предложение бе отхвърлено от португалския клуб.

Спортинг поиска 60 милиона евро първоначално за Мартинш, а след това свали на 40 милиона евро своите претенции, но не успя да постигне споразумение с Атлетико Мадрид.

“Лъвовете” настояват, че преди прекратяването на договорните отношения клубът е увеличил заплатата на играча от 1,8 млн. евро до 2,2.

Мартинш в крайна сметка подписа с Атлетико Мадрид, а испанският клуб не плати нито стотинка за футболиста, който вече започна подготовка с „дюшекчиите“.

Това ще принуди Спортинг Лисабон да се обърне към ФИФА и да пожелаее клубът да бъде компенсиран с цялата освобождаваща клауза, която е била записана в договора на Мартинш, която е в размер на 100 милиона евро.

От Атлетико Мадрид вече получиха нужния сертификат от Португалската футболна федерация, за да могат да финализират преминаването на Мартинш и да го картотекират.

Спортинг Лисабон вече заведе дела във ФИФА срещу Уулвърхемптън и Олимпиакос, които също взеха играчи на отбора, като се възползваха от казуса с прекратените им договорни взаимоотношения с португалския клуб.