Ръководството на Атлетико Мадрид се консултира с ФИФА относно трансфера на Желсон Мартинш от Спортинг Лисабон, съобщава „AS“.

Към момента Желсон все още очаква да получи „зелена светлина“ за своя трансфер от Спортинг Лисабон. Ръководството на португалския клуб не може да постигне споразумение с Атлетико Мадрид относно трансферната сума по сделката.

От испанския клуб предложиха на Спортинг за Мартинш 15 милиона евро, плюс допълнителни 10 милиона евро бонуси. Половината от този бонус, 5 милиона евро, е предмет на лесно постижими условия, а останалите 5 милиона евро са нереалистични. Спортинг обаче настоява да получи между 45 и 50 милиона евро за Желсон Мартинш.

Атлетико Мадрид, който се чувства в благоприятно положение, защото играчът едностранно отмени своя договор с лисабонския клуб, иска да получи гаранции от ФИФА, че може да осъществи този трансфер. От Атлетико Мадрид вече са повдигнали този въпрос пред ФИФА и скоро се очаква отговор.

Атлетико Мадрид иска да се подсигури с решението на ФИФА или ще промени своята стратегия на трансферния пазар.

Желсон е на почивка. Ако сделката стане факт в следващите дни, той може да се присъедини към подготовката на Атлетико Мадрид още през следващата седмица.