Ръководството на Интер още днес ще проведе среща с колегите си от Сампдория относно Роберто Сориано. Много е вероятно обаче „нерадзурите“ първо да продадат Марсело Брозович в Арсенал, за да могат да финансират начинанието си.

Още от лятото полузащитникът на Самп е свързан с трансфер в посока „Джузепе Меаца“, като Роберто Манчини безуспешно пробва да го вземе и тогава, и през януарския трансферен прозорец.

Днес срещата ще бъде на най-високо ниво, като двамата президенти – Ерик Тохир (Интер) и Масимо Фереро (Сампдория) лично ще обсъдят детайлите по сделката. Целта на диалога е Интер да избегне участието в трансферна война с друг тим, което доста би оскъпило привличането на Сориано. По принцип генуезци оценяват звездата си на 15 милиона евро, а „нерадзурите“ ще се опитат да намалят цифрата, като включат играещите под наем на „Мараси“ Додо и Андреа Ранокиа.

Проблемът е, че дори това може да не стигне за постигане със споразумение и тогава трябва да се прибегне по-драстична мярка като форсиране трансфер на Брозович. През януари Арсенал отправи запитване за хърватския национал, което Интер отклони, понеже реши да продаде Фреди Гуарин в Китай. Ако обаче сега англичаните предложат сума от порядъка на 20-25 милиона евро, Брозович може и да смени клубната си принадлежност.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS