Директорът в Интер Пиеро Аузилио е имал интересен разговор с президента на Сампдория Масимо Фереро, в който уведомил темпераментния бизнесмен, че „нерадзурите“ са „резервирали“ за лятото полузащитника Роберто Сориано.

Италианският национал е една от звездите на генуезци, които вече продадоха друг свой водещ играч – нападателя Едер – на „Джузепе Меаца“. Сориано също отдавна е част от трансферните планове на Интер, а според „Кориере дело спорт“ сделка за него сега изглежда дори по-вероятна.

Вестникът твърди, че при вчерашната си визита на „Олимпико“ Аузилио се пошегувал относно футболиста, като казал на Фереро: „Не забравяй – той е резервиран.“

Шефът на Интер изгледа на живо загубата на Сампдория с 1:2 от Рома в неделя. „Кориере дело спорт“ допълва, че „нерадзурите“ вече са предприели стъпки по блокирането на каквато и да е друга сделка за Сориано. В договора на италианеца има откупна клауза на стойност 15 милиона евро, като Интер ще получи отбив от нея, тъй като планира да включи свои играчи, които да заминат към „Луиджи Ферарис“. Най-вероятно под наем там ще заиграят левият краен защитник Додо и младият вратар Йонут Раду.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS