Ръководството на Интер все по-сериозно се замисля дали да не пробва късмета си с нападателя на Арсенал Алексис Санчес след вчерашната история между него и мениджъра на клуба Арсен Венгер.

Французинът реши да остави чилийския национал на пейката във възловия двубой срещу Ливърпул на „Анфийлд“, който „топчиите“ загубиха с 1:3. Санчес се появи в игра чак след почивката, а телевизионните камери се постараха да уловят недоволната му физиономия на няколко пъти през първото полувреме.

Венгер защити решението си да остави Алексис на пейката

28-годишният бивш ас на Барселона все още не е подписал нов договор с Арсенал, макар лондончани да напъват за преговори. Ако двете страни не се разберат до края на сезона, то през лятото атакуващият играч ще навлезе в последната година по действащото си споразумение.

Силен Ливърпул наказа три пъти безхарактерния Арсенал

Предвид липсата на особени успехи на „Емиратс“ Санчес и другата голяма звезда на Арсенал Месут Йозил могат сериозно да помислят за бъдещето си. Медиите на Острова усилено говорят, че може да се стигне до продажба на един от тях или дори на двамата през лятото.

Ако има удобна възможност, Интер ще опита да се възползва по отношение на южноамериканеца. Санчес се ползва с чудесна репутация в Италия, където дълги години беше водеща фигура за Удинезе. Босовете на „нерадзурите“ от „Сунинг Груп“ ще пробват да привлекат 1-2 маркови имена, с които да афишират сериозните си амбиции.