Спортният директор на Интер Пиеро Аузилио ясно показа, че не се интересува от каквато и да е оферта по адрес на клубния капитан Мауро Икарди.

Миналогодишният голмайстор на Серия А е фигурата, около която Роберто Манчини се опитва да изгради шампионски състав. Силните му изяви през миналия сезон веднага привлякоха вниманието на редица водещи клубове в Европа, но „нерадзурите“ го задържаха в редиците си и планират това статукво да се запази още дълго.

Напоследък много се говори за интерес от Арсенал към 22-годишния аржентинец, който завърши кампания 2014/2015 с 27 гола в 48 срещи на всички фронтове.

Затова Аузилио бе запитан какво ще стори, ако „топчиите“ позвънят с предложение за 35 милиона паунда. „Ще им затворя телефона“, бе краткият отговор на шефа.

Самият Икарди, който играе на „Джузепе Меаца“ от 2013 година, също не смята да си тръгва скоро. „Наградата ми за голмайстор на калчото не бе обвързана по никакъв начин с новия договор, който подписах. Ние го обсъждахме от доста време. Моят подпис дойде в края на сезона, когато съзнанието ми се избистри. Моето желание винаги е било ясно: искам да остана в Интер и да съм щастлив в този отбор“, каза Икарди.

„Честно, никога не съм си помислял за напускане. Чух слуховете за другите клубове, които ме искали, но от първия миг заявих, че моето намерение е да остана тук“, добави голаджията.