Ръководството на Шалке 04 отхвърли слуховете, че звездата на отбора Юлиан Дракслер вече има сделка с Волфсбург. Въпреки това „кралско сините“ признаха, че халфът ще бъде продаден, а това ще се случи в последния възможен миг.

Ситуацията около 22-годишния футболист стана нажежена през последните няколко дни, когато стана ясно, че Волфсбург обмисля да конкурира Ювентус за подписа му. „Вълците“ предложиха повече от италианците, които дадоха 26 милиона евро плюс 6 милиона под формата на бонуси.

„Вратата още не е затворена, защото в събота имаше нови развития и се появи проблема за възможен заместник на Юлиан“, каза спортният директор на Шалке Хорст Хелд.

Най-вероятно става дума за крилото на Щутгарт Филип Костич, който би трябвало да струва около 12 милиона евро.

Интересното е, че гелзенкирхенци преди време се кълняха, че по никакъв начин няма да продадат Дракслер малко преди затварянето на трансферния пазар.

„Трябва да помислим повече по въпроса. Ще използваме времето и ще вземем решение до затварянето на трансферния прозорец. След вчера следобед Юве не е пращал друга официална оферта. Твърденияа на медиите за Волфсбург? Това не е вярно. Проблемите са ясни – до 18 часа в понеделник всички документи трябва да са подадени. Предвид случващото се, нещата ще станат факт в последната минута“, добави Хелд.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!