Президентът на  Шалке 04 Клеменс Тьонис продължава да твърди, че проявява интерес към халфа Сами Кедира, който през лятото ще напусне Реал Мадрид. "Има разговори с Реал Мадрид, но те са само първоначални. Всички в клуба сме съгласни, че Кедира може да помогне много на Шалке, ако е в добро здраве", каза Тьонис.

След пет години в Мадрид, 28-годишният полузащитник си търси ново предизвикателство. Първоначално вървяха слухове, че испанците са го взели само за да бъде по-лесна адаптацията на Месут Йозил, но етническият турчин вече играе втори сезон в Арсенал.

В изявление за интернет-медията Sport1 Тьонис обяви, че спортният директор Хорст Хелд и Кедира са намерили допирни точки в една приемлива и за двете страни сума по трансфера. "Имам добро мнение за него като футболист и като човек, а привличането му ще ни направи още по-стабилни, коментира още президентът на Кралскосините. Накрая началникът изказа ласкаво мнение и за треньора Роберто ди Матео, който работи добре и резултатите от подредените му действия вече са на лице./БТА