Спортният директор на Шалке Хорст Хелд изрази увереност, че ако тимът иска да подпише с германския национал от състава на Реал Мадрид Сами Кедира, сред задължителните условия няма да бъде участие в Шампионската лига следващия сезон. 

В последните седмици се появи информация, че тимът от Гелзенкирхен иска да се подсили с именития полузащитник. В крайна сметка обаче се оказва, че преговорите са в съвсем начална фаза. 

"Решенията, които касаят нашия интерес към определени футболисти, в никакъв случай не са свързани с това, дали ще играем в Шампионската лига. Но по-важното е друго - дали самият Кедира ще прецени да дойде при нас, дали това е реалистична опция."

"И все пак говорим за относителни неща. Всичко зависи от ръководството на другия клуб, на самия играч, на нещата, които ще предложим", сподели Хорст Хелд в интервю за вестник "Билд". 

Сами Кедира е свободен агент от 1 юли. Той отклони предложенията на Реал Мадрид да удължи контракта си с още една година. Трансфер със сигурност ще има, въпросът е в кой отбор ще реши да продължи германският национал.