Крилото на Байерн Мюнхен Джердан Шакири предпочита да премине в Интер вместо Ливърпул, но в крайна сметка развръзката ще бъде решена от германския шампион.

Както е известно и италианците, и англичаните изпратиха официални оферти за швейцарския национал, който бе пуснат на пазара, тъй като се явява ненужен на „Алианц Арена”. Ювентус също се интересуваше от него, но в крайна сметка избра да пренасочи вниманието си към Уесли Снайдер от Галатасарай.

Според три от водещите италински  спортни ежедневници – „Гадзета дело спорт”, „Кориере дело спорт” и „Тутоспорт” – „нерадзурите” водят в надпреварата само заради желанието на самия играч. От „Джузепе Меаца” предлагат 6-месечен наем със задължителна за упражняване в края на сезона откупна клауза.

От друга страна Ливърпул е готов да плати директно 14 милиона евро, макар Байерн да не се нуждае от пари в момента. Това може да постави желанията на Шакири на първо място при сключването на сделката, но „червените” все още не са напълно аут от битката.

Интер обаче изигра още един коз с привличането на Лукас Подолски от Арсенал, с което явно се загатва какви са амбициите на Роберто Манчини.