След малко повече от месец ще е ясно бъдещето на швейцарския национал Джердан Шакири в Байерн. Това обяви агентът му Улисе Савини, като не отрече възможността да има трансфер през януари догодина, но и не смята, че тя е особено вероятна. 

"След като свърши есенният дял на шампионата ще има важна среща между Джердан, мен, брат му, още един агент и представители на Байерн. На нея ще се разбере какво е бъдещето му."

"Наистина положението около него е доста сложно, но на мен не ми се вярва, че ще има трансфер през януари. И все пак не казвам, че такава опция е невъзможна", сподели Савини пред медиите в Италия. 

Те го потърсиха заради възможната опция Шакири да премине в Рома. Такъв шанс съществуваше през лятото, но не беше оползотворен. Агентът на швейцареца разкри и срещу каква сума може да има сделка.

"През лятото говорихме с хората от Рома, но те предпочетоха друг вариант, което си е тяхно право. Но сега до декември не мога да кажа нищо. Не знам дали ще има нови разговори от страна на клуба за него, но и не мога да ги изключа."

"Да не забравяме, че има и важни условия около него. Джердан игра в Шампионската лига, което го прави неизползваем напролет. А и Байерн все пак го взе за 13 млн. евро преди две години и сега ще иска поне 20 млн. за него", добави агентът.