Ръководството на Сасуоло потвърди, че е склонно да продаде капитана на клуба Доменико Берарди срещу сумата от 30 милиона евро.  Генералният мениджър Джовани Карневали обаче бе пределно ясен, че очаква потенциалните купувачи да действат „сериозно” и „бързо”.

Вече седмици наред се твърди, че 23-годишният италиански национал е на път да се раздели с „неровердите”. Карневали бе категоричен, че при подходяща оферта, няма да пречи на футболиста, макар че клубът не изпитва нужда да продава.

„Няма никакъв проблем с Берарди”, коментира шефът на Сасуоло. „Рома най-вероятно е разговарял с неговите агенти, но ние като клуб не сме получили каквото и да било. Преди време имахме кратка комуникация с тях, в която ги информирахме за позицията ни.”

„Не сме крайно решени да се лишим от присъствието на Берарди, защото вече продадохме Матео Политано (в Интер – б.р.). Ако пристигне оферта, ще я оценим, но ако за Политано ни платиха 28 милиона евро, то Берарди не би струвал по-малко от 30 милиона евро. Който има тези пари, нека пристъпи напред. Точно в този момент не се интересуваме от бартерни сделки с играчи.”

„Направихме други инвестиции в млади футболисти, нещата се промениха леко. Взехме Йенс Одгоор от Интер, днес ще финализираме привличането на Джанджакомо Маняни от Ювентус. Нямаме интерес да привличаме други играчи в замяна, въпреки това в по-голяма или по-малка степен ме склонни да изслушаме всяко предложение.”

„Нямаме нужда да продаваме Берарди. Тъкмо обратното – искаме от Доменико да остане наш капитан, защото такава е волята на собственика д-р Скуинци. Надяваме се той да остане при нас, ще видим. Той се държи безукорно, като истински професионалист, какъвто е”, добави Карневали.