Ръководството на Фиорентина проявява завиден интерес към нападателя на Сасуоло Доменико Берарди, но пред потенциалната сделка има голяма пречка под формата на 30 милиона евро. Точно на толкова „неровердите” оценяват звездата си.

През лятото Фиорентина приоритетно търси подсилване на атаката си. Спортният директор на клуба Панталео Корвино от доста време се числи към феновете на Берарди. „Скай Италия” повдигна завесата относно трудностите около сделката за 23-годишния италиански национал.

Според информацията Сасуоло е склонен да пусне някога свързвания с Ювентус Берарди под наем само ако „виолетовите” се ангажират със задължителна покупка срещу 30 милиона евро в края на сезон 2018/2019. Подобна сума към момента е извън възможностите на Фиорентина, но същото не може да се каже за Рома, който на свой ред се интересува от острието. Все пак на треньорския пост в „джалоросите” е Еузебио Ди Франческо, под чието ръководство за първи път талантът на Берарди блесна.

Миналата кампания бе крайно непродуктивна за иначе талантливия играч. В 31 шампионатни мача, той вкара само 4 гола и осигури 2 асистенции.