Ръководството на Рома вече намери желания заместника на напускащия Мохамед Салах. Италианският клуб се е прицелил в звездата на Стоук Сити Джердан Шакири, като има и резервни варианти в лицето на асовете от Сасуоло Грегоар Дефрел и Доменико Берарди.

Салах в момента се намира в Англия, където преминава медицински прегледи, а утре най-вероятно ще стане официално най-скъпата покупка в историята на Ливърпул. „Червените” склониха да платят 45 милиона евро за подписа на 25-годишния египтянин.

Рекордният трансфер на Ливърпул се отлага с 24 часа

Със своите 19 гола и 12 асистенции през отминалия сезон Салах беше повече от ключова фигура за Рома и е логично отборът да потърси адекватен заместник. Според „Гадзета дело спорт” „римските вълци” планират да върнат на голямата сцена тъкмо Шакири. Швейцарският национал има какво да доказва в Италия, където изкара изключително слаби 6 месеца в Интер през 2015 година. Те бяха първият му опит да възроди обещаващата си кариера, която тръгна надолу в Байерн Мюнхен.

През миналия сезон 25-годишният Шакири вкара 4 гола и даде 2 асистенции за Стоук във Висшата лига. Още в хода на кампанията се заговори, че както той, така и другият основен нападател – Марко Арнаутович, вече се оглеждат за нови отбори и по-сериозно предизвикателство. „Грънчарите” най-вероятно ще бъдат съгласни да продадат Шакири за сума от порядъка на 17-20 милиона евро.

Челси чака процент от трансфера на Салах

Новият наставник на Рома Еузебио Ди Франческо все пак е подготвен и с план „Б”, ако разговорите със Стоук не дадат търсения резултат. Колоритният специалист може би ще пробва да доведе на „Олимпико” и някого измежду Дефрел и Берарди, които му служиха повече от успешно при „неровердите”.

Шедьоврите от Висшата лига

Последният вариант за човек, който би могъл да изпълнява функции по фланга, е Рашид Гезал, чийто договор с Олимпик Лион изтече. При него обаче Рома ще има нерадостната задача да се конкурира с Милан, който дотук действа мащабно на летния трансферен прозорец.