Откакто Реал Мадрид спечели деветия си европейски клубен трофей през 2002 г., постоянно се говори за десетото отличие от Шампионската лига и завоюването му.

Тази титла даже придоби и собствено наименование - Десетата. Вече 12 години тя обаче се изплъзва на мадридчани и едва тази година те са на финал в търсенето ѝ.

За да се стигне до тук обаче, през годините босовете на Реал похарчиха повече от умопомрачителна сума - 1.25 млрд. евро.

В момента в тима играят двамата най-скъпи футболисти в историята на футбола - Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Двамата общо струват почти 200 млн. евро.

През годините на "Сантяго Бернабеу" пристигнаха какви ли не играчи за огромни суми, но сега се изчислява, че Карло Анчелоти разполага с най-скъпия състав в историята на клуба. И Десетата изглежда повече от задължителна.

Само за нападението на тима - Роналдо-Бейл-Бензема - са хвърлени 240 млн. евро. В тима в момента играят шестима от 12-те рекордни годишни трансфера от деветата титла насам.

Опонент във финала е Атлетико Мадрид, а в Реал вярват, че ще се повтори развоят от последния изцяло испански финал в Шампионската лига. Тогава те победиха с 3:0 Валенсия.