Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че за него е много мотивираща мисълта да бъде наставник на тима, завоювал Десетата шампионска титла за Кралския клуб.

Припомняме, че финалът за най-престижния и най-касов европейски клубен турнир е на 24-и май, като „лос бланкос“ ще премерят сили с градския си съперник Атлетико Мадрид. Срещата ще се състои в Лисабон, Португалия.

„Изпитах голяма гордост след мача с Байерн Мюнхен. Това не бе лесна елиминация, срещу шампионите на Европа. Но ние се представихме на ниво и в двата мача. Това бе трудно препятствие по пътя ни, ние се справихме подобаващо. Защитавахме се отлично, а офанзивните ни играчи причиниха много главоболия на противника“, започна Анчелоти.

Колкото до идния финал за Шампионската лига срещу „дюшекчиите“, италианският специалист сподели: „Това ще бъде доста различен мач спрямо тези от Ла Лига и Купата на Краля. Това е един отворен финал. И двата състава ще се постараят да победят, демонстрирайки качества. Ние ще се стремим да покажем нашия футбол. Това ще стори и Атлетико, който изнесе невероятен сезон. Познаваме се отлично“.

„В отбора се чувстваме горди от факта, че може да се превърнем в тима, който ще завоюва Десетата. За мен като треньор е мотивираща мисълта да съм наставник на състава, спечелил Десетата“, завърши Анчелоти.