Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи, чийто договор изтича в края на сезона, не представлява трансферна цел за Ливърпул. Новината дойде от уважавания журналист Джеймс Пиърс.

27-годишният Рамзи тревожи доста феновете и ръководството на „топчиите”, като не дава никакви индикации дали възнамерява да продължи престоя си на „Емиратс”. Мениджърът на клуба Унай Емери заяви, че неговото желание е да задържи футболиста, но, от друга страна, няма никаква роля при течащите в момента преговори.

Ситуацията оставя достатъчно пространства за слухове, а според едни от последните Ливърпул обмисля варианта или да купи Рамзи с голям отбив в цената през януари, или направо да изчака до следващото лято, когато поливалентният халф би станал свободен агент.

Пиърс подчерта, че няма никаква информация за какъвто и да е интерес на Ливърпул към Рамзи, който в момента със сигурност проучва вариантите си. Журналистът на Би Би Си беше категоричен, че  халфовата линия на „червените” в момента е доста добре уплътнена.  Единственият трайно контузен играч е Алекс Окслейд-Чембърлейн, с чието възстановяване няма да се бърза. Иначе мениджърът Юрген Клоп може да разчита на Наби Кейта, Фабиньо, Адам Лалана, Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър и Джорджинио Вайналдум.

Още по темата:

Емери: Не мога да съм сигурен в бъдещето на Рамзи

Челси предлага 30 милиона за Аарън Рамзи

Арсенал предложи нов договор на Рамзи