Мениджърът на Арсенал Унай Емери направи тревожно признание пред феновете на клуба. След победата с дузпи срещу Челси в Интернешънъл Чемпиънс Къп испанецът не можа да даде гаранции за оставането на дългогодишния полузащитник на клуба Аарън Рамзи.

27-годишният уелсец пропусна срещата заради леки болки в прасеца, но по притеснителното при него е липсата на развитие в преговорите за подновяване на договора. Както е известно, контрактът на Рамзи изтича в края на сезон 2018/2019 и има немалка вероятност той също – подобно на собствения кадър Джак Уилшър – да си тръгне като свободен агент. Единствената разлика в двата случая е, че при Уилшър това съвпадна с желанията на треньорския щаб.

Аарън Рамзи

източник: Gulliver/Getty Images

„Дали Рамзи ще подпише нов договор? Не знам”, заяви Емери.

„Това е въпрос, от една страна, към клуба, а от друга, касае играча. Моето мнение по този въпрос е ясно: искам Аарън да остане, останалото го решават той и клубът. Гледната ми точка е напълно професионална и е подчинена на интересите на отбора.”

„Рамзи изпитва не много силни болки в мускула и решихме да не го пускаме титуляр в мача срещу Челси, защото това криеше голям риск. На този етап изчакваме медицинските изследвания. Все пак не считам, че става дума за нещо сериозно”, допълни Емери.

Още по темата:

Арсенал предложи нов договор на Рамзи

Рамзи: В Арсенал настъпиха вълнуващи времена

Челси предлага 30 милиона за основен халф на Арсенал