Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес възнамерява да заложи на познато лице в търсенето си на нов вратар, пишат медиите в Англия. Според тях специалистът се е спрял върху Пепе Рейна от Наполи, с който работи дълги години в Ливърпул.

Наполи сериозно се замисля за стража на Леверкузен

„Свраките” са заявили интереса си към опитния страж, чието бъдеще в Неапол е доста неясно. 34-годишният футболист има още 12 месеца по контракта си, а в последно време изявите му не са от най-добрите. Това може да накара „везувиани” да потърсят нов вратар, който да реши проблемите им на позицията  в дългосрочен вариант.

Наполи иска да отмъне Шчесни под носа на Рома

Вестник „Сън” допълва, че раздялата между Наполи и Рейна е сигурна, тъй като съпругата на играча се изпокара с един от директорите в социалните мрежи. Самият Бенитес отказа да направи по-конкретен коментар по случая. „Няма какво да кажа за Рейна. Пепе е страхотен играч, но преди всичко е лидер в съблекалнята. Той ни липсваше в годината, в която игра за Байерн Мюнхен, но сега отново е в състояние да прави разликата на и извън терена.  Дали бих го взел в Нюкасъл, ако напусне? Уважавам Наполи, който държи правата му. Нашият тим има много вратари, които се справят добре. Трябва да сме спокойни, да говорим с клуба и да решим кои са целите ни”, заяви Бенитес.