Отборът на Наполи все по-усилено се оглежда във вратаря на Байер Леверкузен Бернд Лено. Германецът би бил идеалният вариант в дългосрочен план, тъй като неаполитанци вече търсят заместник за ветерана Пепе Рейна.

Опитният испанец имаше немалко колебания във формата си през този сезон, а наскоро се появиха информации за спречкване между него и клубния президент Аурелио де Лаурентис. Слуховете твърдят, че филмовият продуцент си позволил да обиди 34-годишния футболист по време на вечеря с отбора.

Наполи иска да отмъкне Шчесни под носа на Рома

Треньорът Маурицио Сари – чийто отношения с Де Лаурентис също не са от най-добрите – държи обаче Рейна да остане поне до края на договора си, тъй като бившият ас на Виляреал и Ливърпул има огромно влияние в съблекалнята.

Говореше, че се Наполи смята да се пробва за Войчех Шчесни, който през последните 2 години игра под наем в Рома. Полският вратар обаче ще струва скъпо, тъй като е собственост на Арсенал, а и не би се примирил лесно с място на пейката.

Челси праща защитник под наем

Затова сега „везувиани” отправят взор към 25-годишния Лено. Смята се, че германецът ще бъде много по-позитивно настроен към ротация с Рейна поне в първата си година. Юношата на Щутгарт има над 200 мача за Леверкузен, където играе от 2011 година.

Другите варианти пред Наполи за вратарския пост включват Лукаш Скорупски, който е под наем от Рома в Емполи, както и Алекс Мерет, който пък е собственост на Удинезе.