Ненужният в Ливърпул Марио Балотели е предприел отчаяни ходове в опита си да смени обстановката и да започне на чисто. Според италианските медии неговият агент Мино Райола е стигнал до такава безизходица, че да предложи клиента си на градския съперник Евертън.

До този момент „карамелите“ изобщо не бяха помисляли за подобен вариант, тъй като в момента се опитват да уредят привличането на Маноло Габиадини от Наполи. Английският тим е в напреднали преговори за италианския нападател, който ще им струва около 30 милиона евро.

Това не е спряло Райола да предложи Балотели на Евертън. Тъмнокожият футболист прекара миналия сезон под наем в Милан, като „росонерите“ не се възползваха от клаузата за откупуване, защото Супер Марио пропусна по-голямата част от сезона заради контузия.

Ясно е, че Балотели няма място Ливърпул, тъй като не попада в плановете на мениджъра Юрген Клоп. Германецът проведе разговор с него през лятото, в който го уведоми, че може да си търси нов тим. Главната пречка пред продажбата или преотстъпването на Балотели е, че Ливърпул не е склонен на никакви финансови отстъпки – нито относно цената на футболиста, нито относно заплатата на нападателя, която възлиза на 6 милиона евро годишно.