Президентът на Лил Жерар Лопес разкри, че клубът е приел цели 4 оферти за звездата Никола Пепе, които напълно покриват финансовите претенции на „кучетата”. Босът заяви, че оттук нататък решението къде Пепе ще продължи кариерата си е изцяло в ръцете на самия играч.

24-годишният котдивоарец се оказа примамлива плячка през лятото след силния си сезон 2018/2019, в който наниза 23 попадения. Ливърпул, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Наполи са част от тимовете, които демонстрираха интерес към голаджията, който няма да струва никак евтино.

Лопес потвърди със сигурност интереса на италианците, които са приели цената от 80 милиона евро. „Миналата година помолихме Пепе да остане с обещанието, че ще го продадем това лято.  Получихме предложения, които напълно ни удовлетворяват, от четири големи клуба”, каза французинът.

„Наполи покриха желанието ни за 80 милиона евро. Сега всичко зависи от играча”, допълни босът.

Вчера агентите на Пепе се появиха в хотела, където неаполитанците са отседнали за лятната си подготовка в Димаро. По информация от италианските медии близо 3-часовата среща не е довела до желания резултат, тъй като претенциите на Пепе за заплата са се сторили твърде високи на „везувианите”. Във Франция се твърди, че острието се опитва да си издейства годишна заплата от 5 милиона евро, а агентите му настояват за комисионна в същия размер.