Агентите на голямата звезда от Лил – Никола Пепе пристигнаха в Италия с цел да ускорят преговорите с Наполи. По всичко личи котдивоарецът е много близо до трансфер в основния вътрешен конкурент на Ювентус през последните години.

Първоначално италианските медии всяха смут с инфорамциите, че с хеликоптер всъщност е пристигнал Жорже Мендеш, агентът на Хамес Родригес, който е другата основна трансферна цел за „везувиани”. Всъщност неочакваните гости се оказа от антуража на 24-годишния Пепе.

Според „Скай Италия” Лил е повече от заинтересован да продаде Пепе на Наполи стига да получи като част от сделката алжирското крило Адам Унас. Към момента основният проблем пред трансфера се очертават финансовите претенции на Пепе. Неговите агенти настояват за комисионна от 5 милиона евро плюс годишна заплата от 5 милиона за техния клиент.

Никола Пепе беше главната атракция в редиците на Лил през миналата кампания, в която отбеляза 23 гола във всички турнири. Затова и наставникът на Наполи Карло Анчелоти не скри възхищението си към африканеца. „Агентите му бяха в нашия хотел и си казахме „здрасти”, както правя с всички други агенти. Очевидно е, че имаме интерес към Пепе, а неговите представители са тук, няма смисъл да го крием”, коментира италианецът от лагера на Наполи в Димаро.

„Преговорите текат в момента и ще видим какво ще излезе. Пепе е външен атакуващ футболист. Ние търсим човек, който да умее да играе между линиите - без да забравяме Милик като централен нападател - но също така да бъде силен и с топка в крака.”

„Хамес Родригес? Всички преговори все още са отворени Реал Мадрид иска да продава, а Наполи желае да го купи. Няма място за оптимизъм или песимизъм Това са играчи, които ни интересуват, ще видим как ще се развият ситуациите оттук нататък”, коментира още Анчелоти.