Новият президент на Фиорентина Роко Комисо за пореден път заяви твърди намерението си да задържи голямата звезда на отбора Федерико Киеза. Босът беше категоричен, че националът на Италия остава на „Артемио Франки” поне още 12 месеца.

Тази сутрин 69-годишния бизнесмен отлетя от Италия за Америка, където ще прекара 2 седмици. Преди това обаче той даде интервю за „Скай Италия”, където отново поде темата за 21-годишния Киеза, към който интерес проявява Ювентус.

„Не съм разговарял с антуража на играча, но гледах мача на младежкия национален тим снощи и той вкара страхотен гол. Освен ако няма нещо, за което не съм бил известен, Киеза ще остане при нас поне още сезон”, коментира Комисо.

„Той израсна във Флоренция, неговите родители живеят тук и те всички обичат Фиорентина.”

„Завръщане на Борха Валеро от Интер? Още не знам нищо. Треньорът Винченцо Монтела и спортният директор Даниеле Праде се грижат за изграждането на отбора. Ще говоря с тях и ще наваксам с информацията.”

„Моето мото винаги е било „бързо, бързо, бързо”. Опитвам да направя всичко възможно най-бързо, за да се подсилим с точните играчи на позициите, където имаме нужда”, добави Комисо.