Ръководството на Байерн Мюнхен опитва да уреди привличането младия перспективен вратар и капитан на Шалке 04 Александър Нюбел, твърдят няколко издания в Германия. 23-годишният играч, който е юноша на „кралскосините”, едва наскоро се сдоби с капитанската лента.

Проблемът около него се корени във факта, че договорът на таланта изтича в края на сезона. През последните години Шалке загуби не един и двама играчи като свободни агенти, а едни от най-пресните примери в това отношение бяха Максимилиан Майер (Кристъл Палас) и Леон Горецка (Байерн Мюнхен). ПО подобен начин през 2012 година беше позволено на Мануел Нойер да замени „Фелтинс Арена” с „Алианц Арена”, за да се превърне в капитан и икона за баварците.

За да не разгневи още веднъж феновете си, Шалке предприе стъпки и предложи нов контракт на Нюбел. Проблемът е в това, че Байерн е поставил на масата абсолютно същите условия и сега талантът трябва да избере.

Според sport1.de на този етап от своята кариера Нюбел не се концентрира върху парите и желае в краткросрочно бъдеще да играе редовно. В същото време обаче вратарят няма как да не е изкушен от възможността да се озове в клуб като Байерн.

За крайното решение на таланта решаваща роля ще изиграе бъдещето на Мануел Нойер в Мюнхен. Контрактът на 33-годишния страж е до юни 2021 година и би могъл да бъде удължен с още 2 сезона. Това би означавало доста дълъг период, в който Нюбел потенциално трябва да бъде резерва. От Шалке се надяват  капитанската лента също да повлияе върху решението на Нюбел.